ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  

με αφορμή την Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 10:00πμ – 20:00μμ.

 

vasilis

 

v  Ανοικτός δημοκρατικός προγραμματισμός που να εξασφαλίζει την συμμετοχή όλων όλων των φορέων κοινωνικής οικονομίας και κοινωνίας Πολιτών.

Σαφής προσδιορισμός του κοινωνικού και επιχειρηματικού υποκειμένου της κοινωνικής οικονομίας προς αποφυγή της μεταμφίεσης των κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων σε κοινωνικές επιχειρήσεις.

v  Σαφής στόχευση στις ανάγκες και στα θεματικά πεδία του φυσικού αντικειμένου που δύναται να αναπτυχθεί η κοινωνική οικονομία στη μετάβαση από τη Β΄ στη Γ¨  βιομηχανική επανάσταση.

v  Η κατεύθυνση των χρηματοδοτούμενων πόρων σε σχέση με το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για να μη γίνεται υποκλοπή των πόρων .

v  Κατάλληλο οργανωτικό και θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει την οριζόντια συνεργασία των κοινωνικών επιχειρήσεων συλλογικών ενώσεων και τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συγκρότηση κοινωνικού κεφαλαίου σε κάθε περιοχή.

 

άξονες της εισήγησης του Βασίλης Τακτικού που θα αναπτύξει στην μερίδα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΘΈΜΑ: Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Κοινωνική Οικονομία
Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το νέο Νομοσχέδιο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 10:00πμ – 20:00μμ
Αίθ. Περιφ. Αττικής, Κτίριο Δ/νσης Μεταφορών, Μεσογείων 156 Χολαργός

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (στο πλαίσιο της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 • ανάγκες συμπληρωματικότητας στο σύστημα υγείας • Οικονομία της κοινωνικής Φροντίδας (μέριμνας) • Υπηρεσίες πρόληψης και μετανοσοκομ...